אם הרופא שלכם ייעץ לכם להתחיל בטיפול ביתר לחץ דם באמצעות מעכב אנזים אנגיוטנסין, עומדות בפניכם מספר אפשרויות שכן ישנן פיתוחים שונים של תרופות השייכות לקבוצות מעכבי האנזים אנגיוטנסין (ACE).
תרופות ששייכות לקבוצה זו עובדות אותו הדבר ויחד עם זאת לחלק יתרונות על פני תרופות אחרות. מבין התרופות ששייכות לקבוצה זו נמצאת התרופה קפטופריל.
קפטופריל הינה תרופה לטיפול ביתר לחץ דם ובעיות לב. קפטופריל פותחה בשנת 1975 על ידי חוקרים אמריקאים מחברת תרופות אמריקאית. התרופה ניתנת דרך הפה בטבליות למעט במקרים שיש צורך ברקיחה מיוחדת . לדוגמא ילדים או מבוגרים שלא יכולים לבלוע תרופה, יקבלו את התרופה בצורה של סירופ. היתרון של התרופה היא בכך שפעולתה מהירה. היא מורדיה את לחץ הדם במהירות כך שלאחר נטילת התרופה ניתן לדעת במהירות האם היא משפיעה עליכם או לא. אחד החסרונות של התרופה הוא שהאפקט לא נשאר לאורך זמן מה שמצריך נטילה נוספת של התרופה לשם שמירה על לחץ דם תקין.
תרופה נוספת שייכת לקבוצה זו היא אנאלאפריל שלוקח לה זמן יותר להשפיע אך האפקט שלה ארוך טווח יותר. התורפה משפיעה עד 24 שעות מרגע נטילתה. בעוד בקפטופריל נדרשות שתי מנות כדי לשמור על לחץ דם תקין לאורך היום והלילה (בדרך כלל הנטילה השנייה תתבצע בשעות אחר הצהריים המאוחרות כדי לשמור על רמה תקינה לארוך הלילה), אנאלפריל מצריכה נטילה אחת לאורך היום ושומרת על רמות תקינות של לחץ דם לאורך כל היום. יתרון נוסף שנמצא בתרופה זו היא שהיא ממשיכה להיות אפקטיבית גם אחרי שנה של שימוש בה. מחקר שנתי שנעשה על קשישים הסובלים מיתר לחץ דם הצביע על כך שהתרופה החלה להשפיע באופן מיטבי לאחר שבועיים של שימוש. אפקטיביות התרופה נשמרה לאורך כל שנת המחקר.
תרופות מקבוצה זו הוכחו גם כיעילות לטיפול בבעיות של אי ספיקת לב ודלקות בשריר הלב. בעיות אלו יכולות להיות בכל גיל. דלקת שריר הלב רווחת יותר בקרב גברים ונגרם כתוצאה מוירוס, זיהומים ובעיות אוטאימוניות. הן קפטופריל והן אנאלאפריל ניתנים לטיפול בבעיה זו. תרופה נוספת שייכת לקבוצה של מעכבי האנזים אנגיוטנסין היא ראמיפריל.